blog 5 tips voorbereid op vakantie

5 Tips om goed voorbereid op vakantie te gaan

Vakantietijd.

Ontspannen is nu eenmaal nodig om ook vol gas te kunnen gaan. Door te ontspannen geef je je lichaam en brein de tijd om te herstellen. Bouw je weer energie op voor de 2e helft van het jaar.

En verandering van omgeving bezorgt je een bron van nieuwe verhalen, ingevingen en herinneringen. Meer ruimte in je hoofd is meer ruimte voor creativiteit!

Je leeft er weken naar toe en dan is het zover.

Maar hoe kan je rustig op vakantie en daarna weer aan de gang?

 1. Krijg je een idee waar je nu ‘écht iets mee moet’? Schrijf het op en werk het na je vakantie uit.
 2.  Schrijf alle taken op die je nog moet doen voor je op vakantie gaat. Plan vervolgens alle belangrijke en urgente zaken in voor je vakantie. De andere werkzaamheden kun je alvast inplannen voor na je vakantie.
 3. Jouw social media

Een paar tips, zodat jij ook zichtbaar bent in jouw vakantie:

 •  Als je al gebruik maakt van een contentkalender, maak je van tevoren een aantal berichten en plan ze in. Het is al makkelijk, want de ideeën heb je al. Anders maak een contentplanning en maakt dan de berichten en de visuals. Het is even werk, maar dan heb je er je hele vakantieplezier van.
 • Hergebruik oude content. Kijk in jouw statistieken welke berichten het goed gedaan hebben. Maak een nieuwe afbeelding. Pas het bericht een beetje aan. Verander wat hashtags en opnieuw plaatsen.
 • Plaats in je vakantie stories. Je maakt genoeg mee, komt op mooie plaatsen. Laat jouw volgers meegenieten. Even een foto maken en plaatsen. Ben je toch regelmatig zichtbaar.
 • Plan stories in. Maak ze van te voren en stel vragen of gebruik een poll, zodat je veel interactie kunt oproepen.

4. Email

Zet een out off office bericht aan, zodat jouw klanten weten wanneer ze antwoord terug kunnen verwachten. Plan een dag extra in, zodat je eerst de mail kunt wegwerken, voordat je weer aan het werk gaat. Brengt veel rust. Laat klanten ruim van tevoren weten dat je niet bereikbaar bent en niet pas met een out off office mail.

5. Overdragen maar

Zijn er zaken die echt niet kunnen blijven liggen? Zorg dan voor een goede overdracht. Draag urgente zaken over aan je Virtual Assistant. Bespreek je verwachtingen, maak beschikbaar wat nodig is (documenten en inloggegevens) en laat voorbeelden achter hoe jij het wilt hebben.

 Na je vakantie.

Na je vakantie met een leeg hoofd en een schone lei weer aan de slag?

Kom je terug en ligt er een berg werk op je te wachten.

Maak een verdeling in je werk

 1. Belangrijk én urgent: hoogste prioriteit
 2. Belangrijk, maar niet urgent: dit zijn de dingen die op lange termijn verschil gaan maken.
 3. Urgent, maar niet belangrijk: veel van de dingen die op een dag tussendoor komen, lijken enorm urgent. Maar hoe belangrijk zijn ze voor jou?
 4. Niet belangrijk én niet urgent: Dingen die je wel doet, maar waar niemand echt baat bij heeft.

Plan hiervoor ruimte in je agenda, zodat je écht een afspraak met jezelf maakt. Plan ook tijd voor e-mail.

Fijne vakantie.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.