VA Nuenen E-like

Stap niet in die valkuil

Ik ben nu ruim 3 jaar ondernemer. Een fantastische reis heb ik gemaakt, waar ik mezelf steeds verbaasde hoe ik groeide. Leuke ondernemers leren kennen en met superleuke ondernemers gewerkt.

Toch zijn er dingen die ik nu anders zou doen, want ik ben ook in die valkuilen gestapt, zoals

🐾 60 uur constant aan het werk.
Zelfs de avonden en de weekenden was ik aan het werk. Ik voelde me bijna schuldig als ik dit niet deed. Nu pak ik regelmatig een middag vrij en in de weekenden werk ik bijna niet meer.

🐾 Alles perfect willen doen.
Goed is goed genoeg. Het hoeft niet perfect. Je hoeft niet alles te hebben staan, voordat je begint. Start before you’re ready.

🐾 Alles tegelijk willen doen.
Telkens als ik iets las of een webinar volgde, wilde ik het meteen toepassen. Gevolg was dat sommige dingen half gedaan waren. Doe het een voor een. Beter een ding helemaal goed dan veel half.

🐾 Geen kennis inkopen
Als ik een webinar gevolgd had, dacht ik dat ik alles wist en toe kon passen. Ik had 2 flinke investeringen gedaan en vond dat ik eerst weer iets moest verdienen, voordat ik weer een training volgde. Ook heb ik een aantal trainingen gevolgd die niet het resultaat hadden, waarop ik had gehoopt.

🐾 Alles alleen willen doen.
Ik dacht dat als ik een aantal trainingen gevolgd had, alles wist. Maar nu besef ik dat een goede basis heel belangrijk is en dat je eerst heel goed na moet denken over wie je doelgroep is en wie je aan moet spreken. Ik heb nu iemand waarmee ik kan sparren en me helpt met goed na te denken over teksten en beslissingen die ik maak.

Stap dus niet in die valkuil, maar vraag op tijd hulp. Samen kom je verder.

 

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.