Wat is een Virtual Assistant (VA) ?

Waarom een Virtual Assistant ?

Een Virtual Assistant (Virtueel Assistent of VA genoemd) neemt op afstand taken uit handen van ondernemers, waardoor zij helpt bij de groei van het bedrijf. Een Virtueel Assistent is een sparringspartner voor die ondernemer en samen kijken ze naar het bedrijf waar deze verder geprofessionaliseerd kan worden voor bedrijfsgroei.

Een Virtual Assistant helpt ondernemers orde op zaken te stellen, focus te houden, zichtbaar te worden (zowel online als offline) en praktische zaken uit handen te nemen waar ze zelf niet aan toe komen of zich niet mee bezig willen houden. Daarnaast helpt een Virtual Assistant om de plannen ook werkelijk uit te voeren.
Focus

Doordat ik taken uit handen neem, of jouw projecten ondersteun, krijg jij weer rust en tijd om je te richten op waar jij goed in bent. Jouw ideeën, plannen en strategie, de groei van je bedrijf, of meer tijd voor de mensen waar jij van houdt.

Investeren in een Virtual Assistant levert geld op.

Vergelijk je eigen uurtarief met dat van je VA en reken uit je winst! Ik verzorg de klus en jij kunt deze tijd aan iets anders besteden; jouw klanten, meer omzet. De investering verdient zich direct terug.
Eigen werkplek

Ik werk vanaf mijn eigen werkplek. Dit betekent dat jij niet de extra kosten voor een werkplek hebt en er geen rekening hoeft te worden gehouden met reiskosten/-uren.

En wat ook heel erg fijn is; jij kunt zelf bepalen hoeveel uur hulp nodig is.

Virtual Assistant is geen beroep met een vast takenpakket. Elke VA heeft zijn eigen vaardigheden, specialismen en kennis.

Vind je loslaten spannend ?

Als ondernemer is je bedrijf je kindje. Je hebt het helemaal zelf grootgebracht.

Wat is het spannend om dat los te laten, hè, want je bent bang dat je het overzicht verliest.

Als Virtueel Assistent sta ik naast je en denk met je mee. Je kunt je gekste plannen tegen me uitspreken, je wildste dromen aan me toevertrouwen. Ik neem ze serieus, want ik geloof oprecht dat alles mogelijk is. Door veel vragen te stellen, kom ik erachter wat voor jou belangrijk is, hoe je zaken aanpakt.

Wat kan je aan mij, als VA, toevertrouwen:

 
Alles om jouw zichtbaarheid op social media te verbeteren. Eigen content en video brengen jouw business naar een volgend niveau. Jouw verhaal vertellen aan je volgers en klanten waarin zij zich gaan herkennen. Waarde en kennis delen waarbij je jouw potentiële klant centraal zet. Je spreekt ze continue aan op de manier die bij jou past en waarmee je een relatie opbouwt. Kan jij jouw online zichtbaarheid vergroten. Ik help je met het maken van bijpassende afbeelding en plan ze voor je in.
 

Als VA lees ik me in, in jouw bedrijf en vraag exact aan jou wat ik nodig heb om mijn werk goed te kunnen doen.
Ik houd de conversie bij en houd je op de hoogte van de resultaten.

Als je samenwerkt met mij, werk je met een persoon die betrokken is bij jouw marketing. We gaan het echt samen doen. We maken een plan van aanpak en stellen punten op voor input.
We kunnen er naar toe werken om een ebook of andere klantmagnet te maken.

E-Like Virtual Business Support
Middels een ijzersterke Pinterest strategie zorg ik ervoor dat je zichtbaar bent bij je doelgroep, continu potentiële klanten naar je website trekt en je omzet verhoogt. Een succesvolle Pinterest strategie gaat gepaard gaat de juiste zoekwoorden, herkenbare huisstijl en op de juiste tijd jouw Pinterestpins maken en inplannen.
 

We kunnen er naar toe werken op een gratis weggever op te zetten, zoals een ebook of videoserie om iemand jou te leren kennen en om kennis te laten maken met jouw methode of werkwijze.

Jij levert de tekst aan en ik zorg voor de juiste opmaak en plan het in. Ik houd de conversie bij en houd je op de hoogte van de resultaten.

We brengen structuur in jouw onderneming door het inzetten van Trello, een Projectmanagement-tool. Zo kunnen we samen in een project werken en is informatie makkelijk gedeeld.
Voor mijn verdere aanbod kan je kijken op werken met mij

Hoe gaat het in zijn werk zo'n samenwerking met een VA ?

Het begint met een paar uurtjes om vertrouwen op te bouwen.

Ik wijs je vanzelf op kansen die je laat liggen, doe voorstellen om zaken efficiënter aan te pakken. Ik denk mee met jou als ondernemer.

Op het moment dat we een klik hebben en jij voelt dat je mij kunt vertrouwen, kunnen we altijd kijken of we de werkzaamheden kunnen uitbreiden.

E-Like Virtual Business Support

Een Virtual Assistant inhuren

Kan je wel wat hulp gebruiken, maar vind je het spannend om werk uit handen te nemen. Plan een gratis kennismakingsgesprek in. In zo’n gesprek kan je me van alles vragen over de samenwerking en waar ik jou mee kan helpen. We gaan kijken of er die klik is en vertrouwen. Samen kijken we waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Je kunt hier heel makkelijk een vrijblijvend gesprek inplannen.