Wat is een VA

Een virtueel assistent

Een virtueel assistent is een zelfstandig professional die ondernemers op afstand ondersteunt in de groei van hun bedrijf. De samenwerking vindt grotendeels online plaats zodat je de werkzaamheden ideaal vanuit huis uitvoert. Een virtueel assistent neemt op afstand taken uit handen van ondernemers, waardoor zij helpt bij de groei van het bedrijf. Ze is een sparringspartner voor die ondernemer en samen kijken ze naar het bedrijf waar deze verder geprofessionaliseerd kan worden voor bedrijfsgroei.

Ze helpt ondernemers orde op zaken te stellen, focus te houden, zichtbaar te worden (zowel online als offline) en praktische zaken uit handen te nemen waar ze zelf niet aan toe komen of zich niet mee bezig willen houden. Daarnaast helpt ze om de plannen ook werkelijk uit te voeren.

Flexibele samenwerking & geen onnodige kosten

Je kunt mij op uurbasis per week/maand inhuren. Jij koopt precies in wat jij op dat moment nodig hebt. Je hebt geen personeelskosten als sociale verzekeringen, ziektekosten, of andere verplichte kosten. Ik heb mijn eigen apparatuur en werkplek en ik investeer zelf in mijn ontwikkeling door trainingen en opleidingen. Via telefoon, WhatsApp, email en Skype (of welk ander medium jij ook fijn vindt) houden we eenvoudig contact. Zo wordt informatie tussen jou als ondernemer en mij als VA snel gedeeld. Dit betekent niet alleen vrijheid en flexibiliteit voor mij, maar ook voor jou. Deze vorm van ondersteuning betekent dat je samenwerkt met een mede-ondernemer. Als je iemand in dienst zou nemen komen daar verantwoordelijkheden en risico’s bij mee die ik je bespaar. Al vanaf een paar uur per week kun jij mij inhuren. Op deze manier heb je wel iemand die met je mee denkt en taken voor je uitvoert maar je hebt niet de verplichtingen en verantwoordelijkheden die komen kijken bij het werkgeverschap

Focus

Doordat ik taken uit handen neem, of jouw projecten ondersteun, krijg jij weer rust en tijd om je te richten op waar jij goed in bent. Jouw ideeën, plannen en strategie, de groei van je bedrijf, of meer tijd voor de mensen waar jij van houdt.

Levert geld op

Investeren in een VA levert geld op. Vergelijk je eigen uurtarief met dat van je VA en reken uit je winst! Ik verzorg de klus en jij kunt deze tijd aan iets anders besteden; jouw klanten, meer omzet. De investering verdient zich direct terug.

Een VA is ook een zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer weet ik wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en dat daar ook taken bij horen, die jij liever niet doet. Voor de één een last, voor een ander haar vak. Besteed ze aan mij uit.

Virtual assistant is geen beroep met een vast takenpakket. Elke VA heeft zijn eigen vaardigheden, specialismen en kennis. Je moet een VA ook niet zien als een “manusje-van-alles”. Wat we wel gemeen hebben is dat we elkaar niet als concurrenten beschouwen. VA’s wisselen kennis uit en als jij als ondernemer me wat vraagt waar ik je niet bij kan helpen, dan vind ik altijd wel iemand die dat wèl kan.

Ik ben daarom ook meer dan “een secretaresse op afstand”. Zie me meer als een sparringpartner. Een goede VA weet wat er speelt, heeft een breed netwerk en is snel op de hoogte van nieuwe online ontwikkelingen. Met deze kennis help ik jou groeien.