VA Eindhoven

Ontdek en overwin jouw grootste tijdlekken als ondernemer

 

“Ik heb het veel te druk”.

Dit hoor ik regelmatig als reden, als ik ondernemers benader om een interview te geven.

Ik interview ondernemers die coachen met en voor honden en houd wekelijks een interview waarin ze vertellen waar ze mee kunnen helpen.

Een interview kost een ondernemer ongeveer 3 kwartier.

Een half uur om zich voor te bereiden op de vragen en ongeveer een kwartier voor het interview zelf. En toch voelt het als dat ze er geen tijd voor hebben.

 

Hoe jouw grootste tijdlekken te ontdekken?

Hoe is dit voor jou?

Voelt het voor jou ook of er te weinig uren in een dag zit?

Zie jij op tegen taken die telkens weer terugkomen en je zoveel tijd kosten. Waar zit bij jou de tijdlek?

Maak eens een lijst met al jouw taken. Waar zit nu je tijd in? Waar zou jij dagelijks je tijd aan willen besteden en waar zou je je niet meer mee bezig willen houden?

 

Een mailbox die overloopt met onbeantwoorde mails of zie je op tegen die social media berichten die je steeds moet plaatsen?

Ik kan je hier verschillende tips voor geven, maar een tip werkt niet.

Je moet de oorzaak aanpakken.

Waarom krijg je zoveel mails?

Is jouw website niet duidelijk genoeg?

Zijn de meeste mails van klanten?

Hoe kan je ervoor zorgen dat je minder mails krijgt.

 

Efficiënt werken

Je kunt wel heel de avond doorwerken om je achterstand weg te werken, maar de volgende dag zit je weer met veel mailtjes.

Nou vooruit, dan toch die tip:

  • Zorg dat je een FAQ-lijst op je website zet. De veel gestelde vragen die je in je mail krijgt zet je daarin.
  • Spreek af met je klant dat jullie samenwerking in de tool Trello is en dat haar vragen en de antwoorden in Trello komen. Dan heb je alles op een plaats en hoef je niet meer te zoeken in de mails.

En dit is nog maar één tijdlek die je aan kunt pakken.

 

Voordelen van taken batchen voor ondernemers

In plaats van steeds van de ene taak naar de andere te springen, kun je vergelijkbare taken groeperen en ze in één keer afhandelen.

Door vergelijkbare taken achter elkaar te doen, kun je je beter concentreren voor die specifieke taak. Dit vermindert de onderbrekingen en overgangstijd tussen verschillende soorten taken die nodig is om van de ene taak naar de andere over te schakelen, waardoor je kostbare tijd bespaart. Het stelt je in staat om een bepaalde workflow te creëren en in een ritme te komen. Naarmate je meer ervaring opdoet met het batchen van taken, kun je efficiënter werken en meer gedaan krijgen in dezelfde hoeveelheid tijd.

Deze taken zijn waarschijnlijk heel belangrijk voor je en komen steeds terug en daarom perfect zijn om uit te besteden aan een VA.

Welke taak kost je heel veel tijd en waar zie je telkens tegenop om weer aan te beginnen? Welke taak komt structureel terug, wekelijks, maandelijks?

Is dit een taak die je uit kunt besteden?

 

Uitbesteden aan een Virtual Assistant

Het is misschien een drempel die je over moet, want misschien denk je dat j́íj́ dit alleen kunt. Of vind je het spannend om dingen los te laten en iets door een ander te laten doen?

Weet dat er Virtual Assistants zijn die hier gespecialiseerd in zijn. Elke Virtual Assistant heeft haar eigen expertise. Ze heeft haar werkwijze die makkelijker en efficiënter is, omdat ze het zo vaak doet.

Denk je dat uitbesteden te duur zijn? Als ondernemer ben je waardevol voor je bedrijf en je klanten. Je tijd is kostbaar en zou optimaal moeten worden benut. Bedenk hoeveel tijd jij er mee kwijt bent en wat jouw uurtarief is. Tijd die je zelf weer kunt besteden aan de groei van je bedrijf. Het inhuren van een VA een investering in je eigen productiviteit en bedrijfsgroei.

E-like VA Nuenen bij Eindhoven

Social media uitbesteden aan een Virtual Assistant

Het beheer van bijvoorbeeld Social media kan tijdrovend zijn, met het regelmatig plaatsen van berichten, het beantwoorden van reacties en het monitoren van prestaties. In mijn blog schrijf ik meer hierover.

Ik, als Virtual Assistant kan dit overnemen en zorgen voor een consistente aanwezigheid op Social media, terwijl jij je kan concentreren op jouw expertise, zonder dat je bang bent dat je geen invloed meer op hebt wat voor berichten er geplaatst wordt. Ik ben afhankelijk van jouw input, zodat je betrokken blijft en ik uitdraag waar jij voor staat. We gaan het samen doen.⁠

Gun jezelf een beter gevoel aan het einde van je week. Dat je al jouw taken af hebt kunnen krijgen en meer rust hebt in je hoofd.

Ik denk graag met je mee. Plan een groeigesprek in.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.