e-like kvk

Mijn nieuwe leven als ondernemer

e-like kvkEen half jaar geleden had ik gelachen als iemand tegen me had gezegd dat ik een eigen onderneming zou beginnen. Totdat het VA-schap op mijn pad kwam. Alles in deze functie komt samen met mijn jarenlange ervaring, wensen en toekomstdromen.
 
Ik ben in januari met mijn opleiding bij de VA Business Accademy begonnen. Samen met 20 andere enthousiaste vrouwen  hebben we allemaal hetzelfde doel. In deze 2 maanden dat ik nu bezig ben, heb ik al zoveel geleerd. Er zijn  zoveel nieuwe dingen en mensen op mijn pad gekomen. Ik word vooral geprikkeld om nog meer te weten te komen en te leren om toe te passen in mijn werkzaamheden om jou als ondernemer te ondersteunen.
 
Ik help ondernemers orde op zaken te stellen. Focus te houden, zichtbaar te worden en praktische zaken uit handen te nemen. Waar ze zelf niet aan toe komen of zich niet mee bezig willen houden. Daarnaast help ik ze de plannen ook werkelijk uit te voeren, want hoe vaak kom je niet toe aan het to do lijstje.
 
Ik werk vanaf mijn eigen werkplek. Dit betekent dat ondernemers niet de extra kosten voor een werkplek hebben. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met reiskosten/-uren. En wat ook heel erg fijn is; de ondernemer kan zelf bepalen hoeveel uur hulp nodig is. Dit betekent niet alleen vrijheid en flexibiliteit voor mij, maar ook voor jou.
Deze vorm van ondersteuning betekent dat je samenwerkt met een mede-ondernemer. Als je iemand in dienst zou nemen komen daar verantwoordelijkheden en risico’s bij mee die ik je bespaar. Via telefoon, WhatsApp, email en Skype (of welk ander medium jij ook fijn vindt) houden we eenvoudig contact. Zo wordt informatie tussen jou als ondernemer en mij als VA snel gedeeld. Al vanaf een uur per week kun jij mij inhuren. Op deze manier heb je wel iemand die met je mee denkt en taken voor je uitvoert. Maar je hebt niet de verplichtingen en verantwoordelijkheden die komen kijken bij het werkgeverschap.
 
Virtual assistant is geen beroep met een vast takenpakket. Elke VA heeft zijn eigen vaardigheden, specialismen en kennis. Je moet een VA ook niet zien als een “manusje-van-alles”. Wat we wel gemeen hebben is dat we elkaar niet als concurrenten beschouwen. VA’s wisselen kennis uit en als jij als ondernemer me wat vraagt waar ik je niet bij kan helpen, dan vind ik altijd wel iemand die dat wèl kan.
Ik ben daarom ook meer dan “een secretaresse op afstand”. Zie me meer als een sparringpartner. Een goede VA weet wat er speelt, heeft een breed netwerk en is snel op de hoogte van nieuwe online ontwikkelingen. Met deze kennis help ik jou groeien.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.