Pinterest uitbesteden

Waarom Pinterest marketing uitbesteden?

Wil jij meer hondenbaasjes helpen door Pinterest marketing in te zetten?

Wat is Pinterest?

Pinterest is een sterk groeiend platform in Nederland.
Het is een grote verzameling van foto’s, afbeeldingen en allerlei soorten ander beeld.
Gebruikers van dit platform bewaren afbeeldingen als pin op een bord. Dit doen ze ter inspiratie of omdat ze het product op de afbeelding mooi vinden. Of er staat informatie op die ze willen bewaren.

Je kan zelf pins maken of ook afbeeldingen repinnen, dat door meer dan 200 miljoen gebruikers wereldwijd gedaan wordt. Op die manier kan één enkele afbeelding op tientallen, zelfs honderden borden terechtkomen.
Bovendien wordt Pinterest gebruikt door mensen om inspiratie op te doen wat ze nog willen gaan doen, of willen kopen. Alleen daarom al een ontzettend interessant marketingkanaal. Een sterk kanaal om in verbinding te komen met jouw potentiële klant. Lees verder mijn blog “Pinterest”

Pinterest gebruikers Nederland

Nog niet heel veel bedrijven in Nederland maken gebruik van Pinterest om met (potentiële) klanten of relaties te communiceren. Dat is jammer, want er liggen ontzettend veel kansen op het gebied van Pinterest.
Pinterest heeft 350 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Nederland loopt voorop in het gebruik, met maar liefst 3,5 miljoen gebruikers. De leeftijd van de gebruikers varieert van 18 tot 44 jaar en het zijn voornamelijk vrouwen (70%).

Is Pinterest gratis?

Pinterest is helemaal gratis. Je registreert je op pinterest.com en maakt een account aan. Je geeft je interesses op, maakt borden aan en dan kun je alle inspirerende ideeën, tips en mooie afbeeldingen opslaan. Ook voor bedrijven is Pinterest gratis. Adverteren op Pinterest is ook lager dan op een ander platform. De kosten per klik (CPC) zijn relatief laag. Waar je bij Google al snel €2,- betaalt per klik, is dit op Pinterest gemiddeld €0,80. Doordat het een redelijke nieuwe manier van adverteren is, is er nog weinig concurrentie. Hierdoor bereik je jouw doelgroep voor een lagere prijs.

Is Pinterest social media?

Pinterest is geen Social mediakanaal zoals Instagram, Facebook of LinkedIn. Je hoeft hier niet dagelijks op te zitten, reacties te plaatsen en te liken. Pinterest is meer een visuele zoekmachine. De 3e zoekmachine na Google en YouTube.

Op Facebook of Instagram is de zichtbaarheid van je post slechts een paar uur. Hij verdwijnt al snel naar onderen op de tijdlijn. Een pin heeft een lange levensduur. Pinterest geeft hem als suggestie of doordat ze iets zoeken in het zoekveld. Daardoor blijft je content vindbaar en kan dit maanden of zelfs jaren later nog steeds veel website bezoekers en klanten opleveren.

Hoe kan je Pinterest zakelijk gebruiken?

Pinterest marketing is dé manier om je bedrijf te laten groeien.

Pinterest kent vele voordelen. Het organisch bereik is enorm en de houdbaarheid van een pin heel erg lang ten opzichte van andere social media platformen. Daarbij komt ook dat er weinig concurrentie is. Zowel op Pinterest zelf als op het advertentie platform. Hierdoor kun je voor heel weinig geld veel mensen uit je doelgroep bereiken. Als je producten verkoopt, is Pinterest een ideaal kanaal om te gebruiken om reclame te maken.

Achter elke afbeelding op Pinterest zit een link naar een website. Wanneer een afbeelding met een link naar jouw website goed presteert, kan je je voorstellen van de hoeveelheid verkeer die deze ene afbeelding genereert. En het aantrekkelijke is, het gebruik van Pinterest is helemaal gratis. Elke klik op een afbeelding is dus een gratis bezoeker op de website van jouw bedrijf. Superhandig natuurlijk dat je via een afbeelding op een website komt die je meteen al aanspreekt. Want je vond de afbeelding leuk, dus er is al een connectie.
Daarbij heb je geen volgers nodig om je content vindbaar te krijgen. Alle afbeeldingen die op Pinterest staan, worden meegenomen in de zoekresultaten. Daardoor zakken de berichten die je plaatst ook niet weg op een tijdlijn, maar blijven ze altijd zichtbaar. Pinterest marketing kan op deze manier voor bedrijven vele kansen bieden.

Pinterest is dan ook een plek vol inspiratie voor verschillende doelgroepen. Het ideale platform om met jouw bedrijf zichtbaar te zijn!

“Een bedrijfspagina maken bij Pinterest is gewoon GRATIS.

Pinterest als marketing tool

Een constante stroom van pins zorgen ervoor dat jouw account steeds in beeld blijft. Je plaatst deze pins via jouw eigen zakelijke Pinterestaccount. Deze pins voeg je toe aan een bord. Dit bord is een verzameling Pinterestpins rondom een specifiek onderwerp afgestemd op jouw bedrijf. Het meegeven van de juiste zoekwoorden in titels en teksten van de pins maken het mogelijk om vindbaar te worden in de Pinterest zoekmachine. Zo kom jij in beeld bij potentiële klanten. En nog gratis ook. Lees mijn blog “10 redenen om Pinterest in te zetten als marketing tool”.

Pinterest marketingstrategie

Zodra de basis goed staat, is het slim om een Pinterest marketingstrategie uit te denken. Wat wil je bereiken met Pinterest, wie is je doelgroep en wat is er nodig om dat doel te bereiken? Zodra de aanpak duidelijk is en je ook een duidelijke focus hebt met bijbehorende doelen waar je naar toe wilt werken, kun je starten met het maken van pins.

Pinterest is hét kanaal voor organische marketing. Dat betekent dat – zonder dat je budget nodig hebt – heel veel mensen kunt bereiken.

Waarom Pinterest marketing uitbesteden?

Een succesvolle Pinterest strategie gaat gepaard gaat de juiste zoekwoorden, herkenbare huisstijl en op de juiste tijd jouw Pinterestpins maken en inplannen. Ook voor het algoritme wordt er aangeraden om een paar keer per week enkele pins te plaatsen, in plaats van in een keer héél veel.

Pinterest is hét kanaal om producten, diensten of blogs in the spotlight te zetten. Door de stijgende populariteit, hoge houdbaarheid van pins en doordat het dé plek is om te bouwen aan je online naamsbekendheid mag het kanaal niet ontbreken aan je online marketingstrategie.

Ik beheer graag jouw Pinterest, zodat jij geen omkijken meer hebt naar Pinterest.
Middels een ijzersterke Pinterest strategie zorg ik ervoor dat je zichtbaar bent bij je doelgroep, continu potentiële klanten naar je website trekt en je omzet verhoogt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.