Schermafbeelding 2020-09-23 om 11.35.09

Pinterest

Wat als je elke maand duizenden tot tienduizenden nieuwe mensen naar je website kunt trekken?

Wat als je in een paar maanden tijd je inkomsten kunt verdubbelen ? En dan ook nog helemaal gratis

Dat kan allemaal met Pinterest.

Nu hoor ik je denken: Pinterest?

We kennen Pinterest allemaal als een tool waar je uren zoet kunt zijn. Leuke ideeën kan doen voor de inrichting van je huis. De nieuwste kapsel kan zien, leuke quotes en de lekkerste recepten. Maar wist je dat je Pinterest ook heel goed zakelijk in kunt zetten?

Wat is Pinterest eigenlijk?

Pinterest is een wereld vol ideeën, informatie en inspiratie. Het is een soort online prikbord, waar je afbeeldingen en artikelen kunt vinden en kunt opslaan op je eigen borden. Daarnaast kun je ook zelf beeldmateriaal delen – door het rechtstreeks te uploaden of door het van je eigen of een andere website naar Pinterest te pinnen.

Je kunt Pinterest zien als een visuele online zoekmachine. Een soort grote catalogus vol met inspirerende afbeeldingen.

Veel mensen denken dat Pinterest een sociaal medium is, maar dat is het juist niet. Er is geen interactie. Nee, mensen gaan naar Pinterest voor informatie. Mensen willen geinspireerd worden. Ze willen oplossingen voor een bepaald probleem. Ze gaan zoeken en komen zo op je website uit. Pinterest is een zoekmachine. Het is dus ook heel belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt.

Wanneer je meer verkeer naar je blog wilt trekken of meer (digitale) producten wilt verkopen, is het dus absoluut de moeite waard om met Pinterest aan de slag te gaan.

Pinterest is niet alleen voor grote bedrijven, maar is ook geschikt voor webshops, bloggers en ondernemers

Pinterest zakelijk inzetten

Wanneer je echt succes wilt behalen met Pinterest is het belangrijk dat je precies weet hoe het medium werkt en wat het je kan opleveren.

Voordat je met Pinterest aan de slag gaat, moet je weten wat je er precies mee wilt bereiken. Wil je meer verkeer naar je blog trekken? Nieuwe klanten binnenhalen? Een community creëren? Producten verkopen?

Denk na over de doelen die je met je blog of bedrijf wilt behalen en bedenk vervolgens hoe Pinterest je kan daarbij kan helpen.

Omdat je mensen niet naar je website wilt trekken, puur om mensen naar je website te trekken. Je wilt potentiële klanten en betrokken volgers aantrekken. En je wilt die mensen vervolgens op je website houden en doorverwijzen naar je diensten of producten, zodat ze ook daadwerkelijk inkomsten gaan opleveren.

 • Zorg ervoor dat je website aantrekkelijk en duidelijk is.
 • Zorg ervoor dat er minimaal twintig goede artikelen op je website staan. Houd bij het schrijven van deze artikelen ALTIJD je doelgroep in gedachten, want dat zijn de mensen die je wilt aantrekken.toggl-pinterest-blog-E-like
 • Zorg ervoor dat je een goed systeem hebt, waarbij je mensen niet alleen naar je artikelen trekt, maar ze ook doorverwijst naar je producten of nieuwsbrief.

 

Voordelen van Pinterest

 • Pinterest brengt direct verkeer naar je website
 • Pinterest pins hebben een hele lange levensduur
 • Je mag producten delen op Pinterest
 • Pinterestgebruikers hebben een koopintentie
 • Niet alleen nieuw berichten zijn interessant, maar ook oude berichten
 • Terwijl het organische bereik van Facebook blijft dalen, het algoritme van Instragram elke week verandert en tweets maar even zichtbaar zijn, hebben pins geen houdsbaarheidsdatum. Hierdoor kunnen pins die al jaren oud zijn nog steeds verkeer naar je website trekken.
 • Mensen hoeven je niet te volgen om je afbeeldingen te kunnen zien; wanneer je volgers jouw pins repinnen, verschijnt de pin ook in de feed van hun volgers. En wanneer je goede zoekwoorden gebruikt, verschijnen je pins ook in de zoekresultaten. Met andere woorden: zelfs met een handjevol volgers op Pinterest kunnen je pins viraal gaan en veel verkeer naar je website opleveren.
 • Je kunt je website claimen. Dat geeft extra mogelijkheden voor een betere vindbaarheid en zichtbaarheid.

Bij iedere pin die je plaatst is extra informatie over jou te zien, zoals je profielfoto en je naam, dus het vergroot je bekendheid.

 

Pinterest Marketing

Pinterest marketing is het promoten van je producten en/of diensten op Pinterest. Dit doe je door content van je website naar Pinterest te pinnen. Concreet betekent dit dat je afbeeldingen bij je artikelen en/of producten maakt en die vanaf de desbetreffende pagina naar Pinterest pint. Wanneer mensen vervolgens op je pin klikken, worden ze meteen doorgestuurd naar de pagina waar de afbeelding vandaan komt.

Als mensen Pinterest gebruiken om naar informatie of producten te zoeken, dan is elke pin die jij de wereld in slingert eigenlijk gewoon een gratis advertentie voor je bedrijf.

En met de juiste strategie kun je ervoor zorgen dat die pins, die gratis advertenties, door honderden, duizenden en zelfs tienduizenden mensen gezien worden.

Dat betekent wel meteen dat af en toe een leuk plaatje uploaden niet genoeg is. Net als bij Google draait het bij Pinterest allemaal om zoekwoorden. Wanneer je Pinterest succesvol wilt toepassen, moet je daarom met SEO aan de slag gaan en zoekwoorden in je profiel, borden en pins zetten.

Met een goed plan van aanpak en het opzetten van de juiste strategie zorg je voor meer verkeer naar je website.

Er is heel veel bereik mogelijk, mits je gebruikmaakt van een goed strategisch plan. Denk hierbij aan de hoeveelheid pins die je per dag moet plaatsen, het soort afbeeldingen, welke doelen je hebt en of je goed gebruikmaakt van zoekwoorden.

Wanneer je grote resultaten wilt behalen met Pinterest is alleen een goede strategie niet genoeg; je hebt ook een sterke basis nodig. Dat betekent dat je in ieder geval een goede website, fantastische content en een goed doorverwijzingssysteem moet hebben.

Conclusie

Pinterest is voor een hoop bedrijven echt van toegevoegde waarde als marketingtool. Steeds meer mensen maken gebruik van Pinterest. Wanneer je als bedrijf goed gebruik weet te maken van Pinterest, krijgt je website een enorme boost, meer verkeer en meer aankopen.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem contact met me op voor het maken en plannen van jouw pins. Samen maken we een strategies plan voor meer bezoek aan jouw website.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.