E-like VA online zichtbaarheid op laptop

Meta Business Suite

Facebook is volop bezig met de uitrol van een nieuwe app, waarmee ondernemers hun pagina’s voor Facebook, Instagram en Messenger op een plaats kunnen beheren. Met deze app. wil Facebook het voor kleine ondernemers gemakkelijker maken. Zo kan je al je pagina’s en berichten van klanten gemakkelijk beheren via een app en niet telkens heen en weer te moeten schakelen tussen Facebook en Instagram. Met deze nieuwe interface kunnen ondernemers tijd besparen en up-to-date blijven door hun pagina’s of profielen in deze app te beheren. Hiermee kunnen ze tegelijkertijd op Facebook en Instagram posten en berichten, meldingen en waarschuwingen op één plek beheren en ontvangen. Een ondernemer kan ook gemakkelijk zien wat werkt en ontdekken wat klanten aanspreekt met inzichten op Facebook en Instagram.

Wat zijn de voordelen van Meta Business Suite:

Bespaar tijd
Plaats tegelijkertijd op Facebook en Instagram en beheer berichten op één plek om verbonden te blijven met beide kanalen.

Blijf up-to-date
Bewaar al jouw Facebook- en Instagram-berichten, meldingen en waarschuwingen op één plek, zodat je op de hoogte kunt blijven en gemakkelijker op al jouw klanten kunt reageren.

Bedrijfsresultaten
Bekijk wat werkt met Facebook- en Instagram-inzichten en ontdek wat jouw klanten zoeken.

De statistieken geeft een duidelijk en volledig overzicht van je Instagram en Facebook prestaties op één plek

Hoe ziet Meta Business Suite er uit

Home (startscherm)
Hier kan je je bedrijf in een oogopslag bekijken: Een overzicht van je Facebook-pagina en Instagram-account. Meldingen, berichten, vind-ik-leuks, advertenties, statistieken en commentaren vanuit Facebook, Instagram en messenger worden verzameld op de homepagina (startscherm). Zelf berichten maken. Ook bepaalde activiteiten die aandacht vragen staan hier.

Post inplannen
Hier kan je nieuwe post voor Facebook en Instagram op één plaats inplannen. Je kunt ze meteen publiceren of inplannen om op een later moment te publiceren.

Statistieken

Hier kan je een heleboel statistieken opvragen. Op een plaats de resultaten en reikwijdte van jouw post. Welke berichten werken goed en welke niet.

Advertenties
Hier kan je een reclamecampagne opzetten voor Facebook en voor Instagram.

Rollen toewijzen
Heb je verschillende socialmediakanalen voor jouw onderneming. Hier kan je, als beheerder, bepaalde rollen toewijzen aan medewerkers of aan jouw Virtueel Assistent.

De verschillende tabbladen:

Activiteit
je krijgt nieuwe meldingen te zien voor je Facebook-pagina en je Instagram-account.

Postvak In
Je kunt nieuwe chatberichten en opmerkingen lezen van je Facebook-pagina, Messenger en Instagram-accounts. Je kunt ook automatische reacties maken. Dit bespaart tijd wanneer je vragen beantwoordt die mensen vaak stellen.

Berichten maken
Je kunt berichten voor je Facebook-pagina en Instagram-account publiceren of plannen.

Advertenties maken: je kunt hier nieuwe advertenties maken, berichten en je pagina promoten. Hier zie je ook statistieken voor de advertenties die je maakt.

Statistieken bekijken

Je kunt hier gegevens over de prestatie van je bedrijf bekijken, informatie over je doelgroep en hoe je content het heeft gedaan.

Meer tools
Andere tools zoals advertentiebeheer, bedrijfsinstellingen en Pagina-instellingen. Hier kan je ook weer terug naar je Facebook-pagina gaan.

Belangrijk is wel om eerst jouw zakelijke Facebook- en Instagram-accounts te koppelen (voor zover je dat nog niet gedaan hebt) !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.