E-like blog link in bio

Link in bio Instagram

Als je een profiel in Instagram aanmaakt heb je maar één plaats om een link te plaatsen in de biografie die aanklikbaar is naar jouw website.

Maar wat nu als je een blog maakt of een weggever hebt of een training wilt promoten?

Daar zijn de volgende oplossingen voor:

 

Linktree

Linktree is een tool waarmee je dus van 1 link meerdere linkjes maakt. Een linkjes-etalage voor jouw Instagramaccount. Waar je heel gemakkelijk meerdere linkjes kan laten zien, zodat jij je volger optimaal kunt bedienen. Hier kun je ook linkjes plaatsen naar je andere Social-Mediaprofielen.

Het grootste nadeel van Linktree is dat het slecht is voor je SEO en dat je dus geen goede gegevens krijgt waardoor je niet kunt optimaliseren. De statistieken van Linktree zijn minimaal, is een beperking qua branding en geen betrouwbare Google Analytics gegevens. Alle bezoekers die op jouw Instagram link klikken komen eerst bij Linktree terecht, en niet rechtstreeks op jouw website.

 

Pagina op jouw website maken

Je maakt een verborgen pagina op jouw website en verwijst met de link in bio hier naar toe. Je kunt hier een link-etalage maken en telkens wijzigen als je een nieuw blog maakt of iets anders te melden hebt.

Nadeel hiervan is dat je zelf goed met het programma van je website overweg moet kunnen en niet telkens naar jouw websitebouwer moet om iets aan te passen.

Canva

Je kunt in Canva een link-etalage maken en de link hiervan delen op Instagram.

Type in het zoekvenster in Canva link en je krijgt link bio website. Hieronder staan heel veel voorbeelden. Zo kan je het helemaal aanpassen naar jouw huisstijl en met de links naar jouw blogs. Je kunt hem elke keer aanpassen als je iets nieuws te delen hebt.

Nadeel is: je moet affiniteit met Canva hebben.

Later

Je kunt een gratis account aanmaken in de planningstool Later.

In Later heb je de mogelijkheid om een link-etalage te maken in jouw huiskleuren en telkens als jij een bericht plaatst een link toe te voegen aan je bericht. Je kunt jouw social media toevoegen en allemaal buttons die dan naar je weggever of website linkt.

Iemand die via jouw link in bio in jouw instagram account komt en op het bericht klikt, wordt automatisch doorgelinkt naar de link die jij aangegeven hebt.

Nadeel is dat je jouw berichten, met een link, in Later inplant, dus niet alles via Meta Business Suite kunt inplannen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.